Garam garam bukan geram yer.Nak masak kena guna garam tapi kita tak memikirkan khasiat garam sebenar tau2 darah tinggi, batu dalam hempedu, batu karang n macam-macam penyakit punca garam.SEBENARNYA BUKAN SILAP GARAM YER.Selama ni kita yang tersalah pilih garam yang mendatangkan kebaikkan pada kesihatan tubuh badan kita.

WHATSAPP 013 7193201
Garam buluh menggunakan garam dijemur di
bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan
utamanya. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga
bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin and Pulau Yinping (Pantai Barat
Korea). Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga
tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau
bagas dan dibakar dengan pokok pine sehingga ia mendari serbuk dan
ketulan garam buluh terbentuk. Selepas proses pembakaran, bahan
berbahaya seperti logam berat yang ada di dalam garam telah dineutralkan
atau disingkirkan, manakala intipati pokok pine (resin & minyak
pine) dan buluh (200 lebih jenis elelem surih) yang diperlukan oleh
badan) bercampur ke dalam garam dan menambahkan kandungan ion logam
inorganik yang diperlukan oleh badan manusia seperti magnesium, kalsium,
kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya.
Zat galian yang diperlukan oleh badan kita
tidak boleh diproses dalam badan. Kita hanya boleh dapat zat galian
yang diperlukan oleh badan melalui makanan atau minuman. Ianya
adalah elemen yang penting dalam pertumbuhan tulang, otot-otot,
organ-organ dan darah.